У 2020 РОЦІ ПАТ «МОТОР СІЧ» ПЛАНУЄ СТВОРИТИ ПОВНІСТЮ КОМПОЗИТНИЙ ГЕЛІКОПТЕР УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

У 2020 році на ПАТ «Мотор Січ» планують створити повністю композитний гелікоптер українського виробництва та виробляти двигуни для ударних БПЛА.

Про це 17 липня повідомив Defense Express з посиланням на президента «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва.

Зокрема, на підприємстві вже опановане виробництво практично всіх деталей для гелікоптерів (ймовірно мова йде про моделі сімейства Мі-2 та Мі-8 — прим. ДЕ), при цьому багато з них суттєво перевершують за показниками радянські та російські аналоги.

«Ми нову кабіну зробили, зробили двигун п’ятого покоління, який встановлює рекорди. Ми зробили редуктор новий … я їм (делегації з США – прим. ДЕпоказував. Редуктор, який буде мати у два рази більший ресурс, ніж російські редуктори», — процитувало агентство В’ячеслава Богуслаєва.

«Ми на підприємстві освоїли по гелікоптерах все, за винятком лопатей», — наголосив президент «Мотор Січ», додавши, що вже цього року за американською технологією на заводі запланований запуск виробництва композитних лопатей для гелікоптерів.

Керівник підприємства також повідомив, що продукція та виробничі можливості підприємства дуже цікавлять й західних партнерів нашої країни, зокрема з США.

«Я впевнений, що ще років 20 ми свою першість утримаємо. За цей час ми повинні навчитись робити добрі гелікоптери. І ми це будемо робити. Наступного року запускаємо повністю композитний гелікоптер», — наголосив В.Богуслаєв, додавши, що крім виробництва гелікоптерів та двигунів для пілотованої авіації, «Мотор Січ» збирається зайнятися й двигунами для ударних безпілотників.

 

Поделиться публикацией