У 2020 РОЦІ В УКРАЇНІ БУЛО ЗАФІКСОВАНО БЛИЗЬКО МІЛЬЙОНА ВИПАДКІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ З КІБЕРЗАГРОЗАМИ

У 2020 році в Україні було зафіксовано близько мільйона випадків, пов’язаних з кіберзагрозами. Серед них – мережеві атаки прикладного рівня, спроби мережевого сканування, спроби WEB-атак, фішинг, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення тощо.

Про це 7 серня ц.р. повідомила пресслужба РНБО.

Як зазначили у відомстві, Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України  збирає інформацію про такі загрози від усіх державних суб’єктів кібербезпеки та аналізує її.

«Для оперативного реагування на такі загрози та попередження можливих атак, НКЦК посилює співпрацю з компаніями з приватного сектору», – зазначили в пресслужбі РНБО.

Лише за останній місяць НКЦК підписав меморандуми про співпрацю з трьома десятками приватних іноземних та українських компаній. Такий Меморандум передбачає обмін інформацією між НКЦК та окремою конкретною організацією про кіберзагрози та інциденти у сфері кіберзахисту для оперативного інформування, реагування, попередження можливих атак та взаємодопомоги у разі необхідності.

АрміяInform нагадує, що Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом Ради національної безпеки і оборони України, утвореним відповідно до рішення РНБО від 27 січня 2016 року «Про Стратегію кібербезпеки України».

Поделиться публикацией