У 2019 РОЦІ ПЛАНУЄТЬСЯ СТВОРИТИ МОДИФІКАЦІЮ ТАНКА Т-64БВ ТА ПРОВЕСТИ ІМПОРТОЗАМІЩЕННЯ СКЛАДНИКІВ ТАНКА БМ «ОПЛОТ»

У наступному році для потреб ЗСУ планується створити нову, більш досконалу модифікацію танка Т-64БВ та провести імпортозаміщення складників танка БМ «Оплот». Крім того, вивчається питання подальшої експлуатації танків Т-84 та машин на базі ОБТ «Ятаган».Таку інформацію повідомив http://defence-ua.com/ , посилаючись на начальника Центрального бронетанкового управління Збройних Сил України генерал-майора Юрія Мельника 26 вересня ц.р.

Військовослужбовець пояснив, що танк «Ятаган» показали на військовому параді не просто для краси. Зараз цей танк перебуває в одній із військових частин де відбувається дослідження щодо можливості його застосування. Це пов’язане з рішенням керівництва України про вступ до НАТО. При можливих сумісних операціях, має бути взаємодія з підрозділами НАТО у використанні сумісних боєприпасів, тому прийняте рішення про поглиблене вивчення цього питання та можливих шляхів розвитку важкої бронетехніки з калібром гармати 120 мм.

 

«Було прийнято рішення стосовно танка «Ятаган» — усебічно дослідити його на ймовірні поломки в процесі експлуатації й мати напрямок подальших дій», — пояснів Юрій Мельник.

 

На думку начальника ЦБУ, танк Т-84 є надійною та простою в експлуатації, тому «вона має право на життя під час перехідного періоду між Т-64 та «Оплотом». За його словами, під час перебування цих танків у 14 ОМБр була виявлена низка нехарактерних несправностей, які потребували їх усунення. На даний час бойові машини перебувають у 169-му навчальному центрі «Десна», де продовжують експлуатацію і «де з них вижмуть усе, що можливо».

Розповів Юрій Мельник і про плани ЗСУ щодо основного вітчизняного танка Т-64БВ. Бойові дії на Донбасі показали, що машина ще має досить великий потенціал модернізації. Тому цим питанням поглиблено зайнялись розробники Т-64 з Харкова.

«Сьогодні в Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова здійснюють дослідно-конструкторські розробки, і наступного року ми матимемо машину, яка за своїми бойовими властивостями перевищуватиме властивості танка «Булат» і щодо захищеності, й щодо рухомості», — повідомив генерал-майор.

Модернізація торкнеться майже всіх систем танка – буде удосконалене моторно-трансмісійного відділення, збільшена рухомість машини, а також встановлені сучасні цифрові системи зв’язку, навігації та системи управління озброєнням.

 

«Головне завдання модернізації — виготовити за незначні кошти та короткий час надійний зразок», — зазначив начальник ЦБУ.

Згадав Юрій Мельник і про гордість українського танкобудування – БМ «Оплот». За його словами, в цей час у Харкові відбуваються дослідно-конструкторські розробки, що стосуються імпортозаміщення складників «Оплота».

«Сподіваюся, що наступного року цю роботу теж буде завершено», — сказав Юрій Мельник.

Поделиться публикацией