У ХАРКОВІ ПРОЙШОВ КРУГЛИЙ СТІЛ З ДЕМОКРАТИЧНОГО ЦИВІЛЬНОГО КОНТРОЛЮ НАД ЗСУ

У  Харкові 7 листопада пройшов круглий стіл з організації та посилення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України.

Про це 8 листопада ц.р. повідомили на офіційному сайті Міністерства оборони України.

У заході взяли участь військовослужбовці та працівники Міноборони та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовці Харківського гарнізону, експерти ОБСЄ, представники громадськості та ЗМІ.

 

Упродовж дня представники Міноборони та Збройних Сил України, експерти Організації з безпеки та співробітництва в Європі та діячі громадських організацій обговорювали стан та напрями посилення роботи в рамках забезпечення демократичного цивільного контролю над силами оборони. Також в ході заходу були заслухані доповіді представників силових відомств щодо існуючої законодавчої бази у цій сфері, дотримання прав військовослужбовців, упровадження гендерних питань в Українській армії, взаємодії військових з громадськістю, налагодження ефективної комунікації інформаційних структур оборонного відомства з представниками засобів масової інформації.

Захід у Харкові, на відміну від попередніх, які відбулися в Одесі, Львові та Дніпрі і тривали в рамках семінарів, пройшов у форматі Круглого столу, що дало можливість кожному його учаснику безпосередньо долучитися до обговорення практичних аспектів цивільного контролю та відпрацювати спільні пропозиції щодо удосконалення зусиль у цій роботі.

 

Захід організовувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні, спільно із Міністерством оборони України.

Підсумком серії зазначених заходів має стати відпрацювання Дорожньої карти щодо посилення демократичного цивільного контролю за силами оборони.

 

Поделиться публикацией