У ФРН ДУМАЮТЬ ПРО СХРЕЩУВАННЯ ТАНКУ З СУЧАСНОЮ СИСТЕМОЮ ППО – ДЛЯ ВИПРОБУВАННЯ НА ВІЙНІ В УКРАЇНІ

Rheinmetall пропрацьовує можливість встановлення зенітного модуля Skyranger 35 на застарілі танки leopard 1 для України. Про це повідомив Бйорн Бернхард, керівник відділу наземних систем компанії Rheinmetall.

За його словами, компанія планує розробити варіант важкої самохідної зенітної установки Skyranger 35, яку буде встановлено на базу танка Leopard 1. «Є ще багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити вежу Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм» – зазначив Бернхард.

Встановлення модуля на танкове шасі може забезпечити збільшений боєкомплект до 35-мм гармати та ракет, кращу прохідність по бездоріжжю та можливість долати важке бездоріжжя поблизу передової. Окрім того, з’являється можливість встановлення додаткового обладнання, яке може використовуватись для виявлення та супроводження цілей, а також збільшення готових до пуску ракет.

Сам Бернхард зазначив, що це не є пріоритетною ціллю компанії, оскільки наразі більш важливо відновити ці танки та передати їх Україні.

Система Skyranger 35 використовує бойовий модуль із 35-мм гарматою GDM-008 скорострільністю 1000 пострілів за хвилину. Як опція може бути встановлена пускова установка для двох ракет FIM-92 Stinger або Mistral.

До боєкомплекту гармати входить велика номенклатура боєприпасів, яка також містить снаряди з радіопідривачем. Боєкомплект складається з 252 тридцятип’ятиміліметрових снарядів.

Поделиться публикацией