У ФРАНЦІЇ СТВОРИЛИ ВІЙСЬКОВИЙ ЦЕНТР ДАНИХ

У Франції створили нове відомство для підтримки доступу користувачів до різних баз даних у Міністерстві збройних сил. Таку інформацію  повідомляє Defense News 18 липня ц.р.

«Ми повністю розуміємо масштаби цифрової революції, тому створюємо Генеральне управління цифровими та інформаційно-комунікаційними системами», — повідомляється в заяві Міністерства.

Мета нового відомства — забезпечити обмін інформацією, що зберігається в різних базах даних Міністерства збройних сил.

 

Новостворене відомство має покращити обмін інформацією, що зберігається в різних базах даних Міністерства збройних сил, та забезпечити доступ до цієї інформації співробітникам інших військових структур. В управлінні працюватиме як військовий, так і цивільний персонал. Очолить відомство адмірал Арно Кустільєр.

Ця структура замінить аналогічне попереднє адміністративне управління, створене у 2006 році, та матиме реальну владу, а не лише наглядові функції.

 

Надання доступу, а також обробка великої кількості даних, що надають військові є проблемою, з якою зіштовхнулася не тільки Франція — Пентагон також працює над вирішенням цієї задачі. Група радників міністра оборони США Джеймса Меттіса рекомендувала створити єдиний центральний вузол для збереження даних в одному місці.

 

Франція сподівається вирішити цю проблему шляхом надання управлінню автономії та повної орієнтації на кінцевого споживача. Однак, як зазначає міністр Збройних сил Флоранс Парлі, буде здійснюватися суворий контроль за інформаційними та комунікаційними системами, які мають тісні зв’язки із різними військовими відомствами.

 

Поделиться публикацией