У ФРАНЦІЇ ЗААРЕШТОВАНО КЕРІВНИЦТВО ФІРМИ-ВИРОБНИКА МІКРОСХЕМ: ПЕРЕДАВАЛИ ТЕХНОЛОГІЇ РФ ТА КИТАЮ

У Франції заарештовано керівництво компанії Ommic, яка спеціалізується на виробництві мікросхем, за передачу Китаю і Росії секретних технологій, що використовуються у військовій галузі. Про це пише газета Le Parisien.

Серед заарештованих двоє громадян Франції та двоє підданих Китаю, які входили до керівництва підприємства. У власника компанії, китайського бізнесмена, за рішенням суду повинні конфіскувати пакет акцій Ommic та передати її під контроль французького уряду. За даними слідства, у 2018 році китайський бізнесмен придбав 94% акцій Ommic через створений ним у Франції інвестфонд, а згодом став президентом компанії. До керівних органів Ommic новий власник ввів двох громадян Франції та свого племінника. У власника підприємства, як повідомляє видання із посиланням на джерела у правоохоронних органах, було налагоджено зв’язки із оборонними підприємствами Китаю.

Тож, як розповіло джерело, новий власник компанії намагався заволодіти ноу-хау та передати Китаю розроблені в Ommic сучасні технології. Один із керівників компанії розробив низку обхідних схем для постачання мікросхем та інформації про секретні технології до Китаю та Росії. Частина чіпів експортувалася китайським державним збройовим компаніям за допомогою підроблених рахунків-фактур та технічних декларацій. Також керівник компанії налагодив постачання мікросхем до Росії через Китай, Литву, Індію та Туреччину.

Поделиться публикацией