У ТУРЕЧЧИНІ ПРЕДСТАВИЛИ МОДЕРНІЗОВАНИЙ БАК ANKA-3

Генеральний директор Turkish Aerospace Industries (TAI) Темел Котіл представив надзвуковий двомоторний бойовий безпілотник ANKA-3. Модернізований безпілотник зможе літати на надзвукових швидкостях, що значно підвищить його експлуатаційні можливості. Про це повідомив building-tech.org.

Один безпілотник вже виготовлений, а ще вісім перебувають у виробництві. План передбачає виробництво 20 додаткових одиниць, остання з яких буде оснащена турецьким двигуном. Двомоторна версія ANKA-3, здатна здійснювати надзвукові польоти, призначена для супроводу винищувачів п’ятого покоління KAAN.

ANKA-3 MIUS має складний набір функцій, які ставлять його в авангарді сучасної військової авіації. Розроблений TAI, ANKA-3 є безпілотником з реактивним двигуном, призначений для високошвидкісних операцій і здатний вражати цілі класу «повітря-земля» та «повітря-повітря». Оснащений реактивним двигуном, він може розвивати максимальну швидкість 0,7 Маха – 800 км/год, що необхідно для швидкого розгортання та швидкого реагування у різних бойових сценаріях.

При вазі 7 тонн ANKA-3 може мати значне корисне навантаження: максимальна злітна маса становить 6500 кг, а вантажопідйомність — 1200 кг. Ця можливість дозволяє йому перевозити різноманітне озброєння та обладнання спостереження, забезпечуючи його універсальність до виконання різних завдань, від розвідки до наступальних операцій. Його низька помітність радіолокації підвищує його живучість в повітряному просторі, дозволяючи йому ухилятися від радіолокаційних систем противника.

ANKA-3 може похвалитися вражаючою витривалістю: здатний літати до 10 годин на висоті 9000 метрів та практичною стелею 12000 метрів, що дозволяє проводити тривалі операції та знижує вразливість до наземних загроз.

Завдяки можливостям супутникового управління як на прямій видимості, так і за межами прямої видимості, ANKA-3 може працювати на великих відстанях, що важливо для стратегічної розвідки та ударних завдань на великі відстані. Він має крейсерську швидкість 0,42 маху і може досягати максимальної швидкості 0,7 маху на висоті 9000 метрів.

В даний час ANKA-3 літає на дозвукових швидкостях із одним двигуном АІ-322. Майбутня версія буде оснащена двома турбореактивними двигунами TEI TF10000, що забезпечують 6000 фунтів сухої тяги та 10000 фунтів з форсажною камерою.

Поделиться публикацией