У США НЕ ЗНАЮТЬ, ХТО КОМАНДУЮЧИЙ СИЛАМИ РФ В УКРАЇНІ, ТА ЧИ Є ВІН ВЗАГАЛІ — CNN

Представники Міноборони США також відзначають проблеми зі зв’язком між підрозділами та безпрецедентну смертність серед російських генералів

Сполучені Штати Америки не змогли визначити, чи призначила Росія командуючого своїми силами — військового командира, відповідального за безпосереднє управління військовими діями в Україні. Про це розповів CNN.

За словами двох представників з Міністерства оборони США, без командуючого силами Росії на території України, окупантські підрозділи не мають змоги координувати свої зусилля. Натомість навіть конкурують між собою за ресурси.

«Джерела кажуть: підрозділи, які брали участь у наступах російських військ по Україні, не змогли об’єднатися; і фактично, схоже, діють незалежно, не маючи загального оперативного плану», — цитує CNN чиновників.

Російські війська також мають значні проблеми зі зв’язком. Солдати та командири іноді використовують звичайні мобільні телефони та незахищені канали для спілкування один з одним. Це полегшує Україні перехоплення їх комунікацій.

Отже, CNN резюмує: «Все це призвело до того, що, як стверджують джерела, ми бачили роз’єднану — а часом і хаотичну — операцію, яка здивувала американських і західних чиновників».

Хоча, є ймовірність, що Росія «тихо» все ж призначила командуючого силами РФ в Україні, а США не змогли ідентифікувати цю особу. Але тоді ситуація свідчить про його некомпетентність, каже військовий аналітик CNN Марк Гертлінг, колишній командувач армії США в Європі.

Відзначають також непомірну кількість втрат серед високопоставлених російських офіцерів. Українська сторона стверджує, що вбито п’ять російських генералів протягом перших трьох тижнів. Знищення будь-якого генерала в бою — рідкісна подія, повідомив генерал армії США у відставці  Девід Петреус Джейк Таппер.

Поделиться публикацией