У СФЕРІ РОЗВИТКУ СЕКТОРА БЕЗПЕКИ Є НИЗКА НЕВИРІШЕНИХ ПИТАНЬ – ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБО

У сфері розвитку сектора безпеки є низка невирішених питань.

Про це під час VII міжнародної науково-практичної конференції в рамках проведення XVI міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2019» повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос.

Під час виступу він, зокрема зазначив, що серед питань, які чекають свого вирішення є проведення комплексного огляду сектору безпеки і оборони, зокрема оборонного огляду Міністерством оборони України, а також огляду оборонно-промислового комплексу – центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну військово-промислову політику, тобто Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

При цьому генерал зазначив, що Мінекономрозвитку за цей час лише створило міжвідомчу робочу групу з питань проведення огляду ОПК і неквапливо розробляє проект плану заходів з проведення огляду ОПК.

На його думку, потрібно також впровадити метод ковзного планування, зокрема у сфері військово-технічної та військово-промислової політики.

«Вже при формуванні держоборонзамовлення 2020-2022 буде проблема, адже показники у чинних програмах ОПК та боєприпасів є лише до 2021 року», — вважає заступник Секретаря РНБО.

З метою вирішення цієї проблеми апаратом РНБО було запропоновано введення часового зсуву горизонту планування  державних цільових програм ОПК та ОВТ хоча б на 1 раз у два роки, тобто використання ковзного методу їх планування.

Поделиться публикацией