У РФ ВШЕСТЕРО ЗРІС ТЕМП НАБОРУ КОНТРАКТНИКІВ

Відомо, що з квітня по червень 2024 р. одноразові виплати за контрактом отримали 92,8 тисячі осіб.

Протягом 2024 року у Росії щонайменше в 6 разів зріс темп набору контрактників. Такі цифри випливають з даних про витрати російського федерального бюджету на одноразові виплати за підписання контракту, пише видання «Важные истории».

“Темпи набору на контракт зросли порівняно з 2023 роком. Тоді за перше півріччя росіяни підписали 26,7 тис. нових контрактів – у шість разів менше, ніж у 2024-му”, – пишуть журналісти. Зокрема з квітня по червень виплату отримали 92,8 тисячі осіб, випливає з даних про витрати федерального бюджету.

Як зауважують у виданні, ці дані можуть не відображати точну кількість набраних контрактників за квартал через можливі затримки з виплатами. Зазначається, що якщо людина підписала контракт у березні, а гроші отримала у квітні, то вона потрапить у статистику вже за другий квартал. На підтвердження цього припущення свідчить і велика сума виплат у четвертому кварталі 2023 року.

Раніше заступник голови Ради безпеки РФ Дмітрій Медведєв заявляв, що до липня 2024-го за контрактом пішли служити приблизно 190 тис. осіб.

Зростання кількості контрактників може бути пов’язане зі підвищенням виплат. У серпні президент Росії Путін оголосив про збільшення авансових виплат для добровольців, які погодяться воювати в Україні до 400 тисяч рублів (близько 4 650 доларів). Регіональним органам влади також рекомендується проводити такі виплати зі своїх бюджетів. Мер Москви раніше встановив авансовий платіж у розмірі 1,9 мільйона рублів (21 777 доларів) для москвичів, підвищивши їхню річну зарплату до 5,2 мільйона рублів (37 669 доларів).

Поделиться публикацией