У РОСІЇ ПЛАНУЮТЬ СТВОРИТИ ЛАЗЕР ПРОТИ БЕЗПІЛОТНИКІВ З ДАЛЬНІСТЮ УРАЖЕННЯ ДО 1000 МЕТРІВ

У Росії мають намір створити мобільний лазерний комплекс для знищення безпілотників. Про це 6 грудня повідомив Інтерфакс-АВН з посиланням на сайт держзакупівель РФ.

Демонстраційний зразок комплексу з рідинним лазером повинен автоматично виявляти до 20 повітряних цілей, ідентифікувати об’єкт (безпілотник / птах / хмара), впливати на цілі безперервним лазерним випромінюванням і вражати їх на видаленні 500-1000 метрів.

«Науково-дослідний інститут» Полюс «імені М.Ф.Стельмаха» холдингу «Швабе» опублікував конкурс на виконання складової частини науково-дослідної експериментальної роботи за темою: «Розробка та експериментальне підтвердження принципів побудови мобільного лазерного комплексу для боротьби з малорозмірними безпілотними літальними апаратами . Виготовлення макета рідинного лазера, доробка технологічного комплексу і проведення випробувань «.

Максимальна вартість наукових досліджень становить 23 млн 500 тис. рублів.

Дослідження повинно початися в січні 2018 року і завершитися до квітня того ж року. Його підсумком стане розробка та обґрунтування проекту тактико-технічного завдання на дослідно-конструкторські роботи зі створення лазерного комплексу.

У документах щодо закупівлі уточнюється, що виконавець робіт також повинен виготовити макетний зразок рідинного лазера, демонстраційний зразок комплексу та провести їх спільні випробування.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідний інститут» Полюс «імені М.Ф.Стельмаха» є провідним науковим центром Росії в області лазерних технологій. Входить до холдингу «Швабе» держкорпорації «Ростех».

Поделиться публикацией