У РОСІЇ ОГОЛОСИЛИ ТЕРМІНИ РОЗРОБКИ НОВОГО СТРАТЕГІЧНОГО БОМБАРДУВАЛЬНИКА

У Росії збираються завершити розробку нового стратегічного бомбардувальника «проект ПАК ТАК» (перспективного авіаційного комплексу дальньої авіації) у строк від п’яти до семи років.

Про це повідомляє DT,UA 29 січня ц.р., посилаючись на  заяву генерального директора «Туполєва» в інтерв’ю одному з російських пропагандистських телеканалів.

Новий літак отримав індекс «Виріб 80». Про початок його розробки вперше стало відомо у листопаді 2018 року. Планувалося, що літак буде виконаний у схемі «стелс», що збільшить його малопомітність.

ПАК ТАК «Виріб 80» являє собою принципово новий літальний апарат і призначений для виконання всього спектру завдань літаків стратегічної авіації будь-якої дальності; він повинен замінити на озброєнні російської армії нинішні бомбардувальники-ракетоносці (Ту-160, Ту-95МС і Ту-22М3). Літак буде літати на дозвукових швидкостях і буде побудований за американською аеродинамічною схемою «літаюче крило», на зразок B-2 Spirit. Передбачалося, що до 2025 року він здійснить перший політ, а до 2028 року буде прийнятий на озброєння.

Поделиться публикацией