У РОСІЇ ЗРОБЛЯТЬ ПЕРШИЙ В СВІТІ БАГАТОЦІЛЬОВИЙ РАКЕТНИЙ КОМПЛЕКС

Як розповів РІА Новини індустріальний директор комплексу озброєнь держкорпорації «Ростех» Бекхан Оздоєв, російське Конструкторське бюро приладобудування, яке входить в концерн «Високоточні комплекси», початок розробку першого в світі багатоцільового протитанкового ракетного комплексу, який зможе ефективно збивати безпілотні літальні апарати.

Про це повідомив портал «Популярная механика».

В даний час жодна країна світу поки не має на озброєнні протитанкових комплексів, які можуть впевнено вражати такі малорозмірні, маневрені і слабоконтрастні в тепловому спектрі мети, як безпілотні літальні апарати. Окремі марки протитанкових комплексів можуть збивати великі і малоскоростной повітряні цілі з достатнім тепловим випромінюванням, типу вертольотів.

«КБП початок розробку нових ПТРК. Це вже не вузькоспеціалізоване протитанкову озброєння, а багатоцільове оборонно-штурмову зброю, здатне ефективно вражати не тільки типові цілі — танки або бронетехніку, а й цілий спектр раніше «недосяжних цілей», таких як повітряні цілі, в тому числі безпілотні літальні апарати », — сказав Оздоєв, не уточнивши назву перспективного комплексу.

Для ракет нового комплексу розробляються унікальні комбіновані головки самонаведення відразу з двома каналами — тепловізіонним і оптичним. «Для нового комплексу створюються нові теле- тепловізійні головки самонаведення», — додав індустріальний директор. Паралельно КБП веде роботи по поліпшенню технології виготовлення бойових частин для ракет і розробці нових складів вибухових речовин.

Поделиться публикацией