У РАМКАХ РЕФОРМИ СБУ ПЛАНУЄТЬСЯ СКОРОТИТИ КІЛЬКІСТЬ ЇЇ СПІВРОБІТНИКІВ

У рамках реформи Служби безпеки України планується скоротити кількість її співробітників, а решті піднімуть зарплати,

Про це 13 вересня ц.р.  розповів глава СБУ Іван Баканов журналістам в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

«У Верховній Раді я сказав про півтора місяці, які нам потрібно, щоб презентувати цей закон. Зараз ми над ним працюємо разом з іноземними партнерами. Ми повинні поділити функції між усіма правоохоронними органами», — цитує главу СБУ LB.ua.

З його слів, цей закон в першу чергу повинен буде усунути деструктивну конкуренцію між органами.

«Служба буде мобільна, нова, гнучка… Хочемо зробити закон таким, щоб він ні в кого не викликав взагалі ніяких питань. Скорочення штату буде обов’язково. Про це говорити досить боляче, тому що це, в першу чергу, штат — це люди. Скорочувати завжди неприємно, але це потрібно робити. Замість цього ми б хотіли передбачити в законі гнучку структуру СБУ і діяти від загроз, а не від функцій, які сьогодні нам пропонуються. Тобто якщо виникає якась загроза, президент, наприклад, створює якийсь новий департамент в структурі СБУ. Якщо загрози більше немає, він цей департамент ліквідує. Так, мені здається, було б правильно. Все змінюється. І якщо, умовно, ще рік тому ми не приділяли стільки уваги кібербезпеці, то зараз це майбутнє», — сказав Баканов.

Він пообіцяв, що в СБУ також будуть підвищені заробітні плати, оскільки СБУ – це люди, а вони повинні бути забезпечені належним чином.

«Якщо ви порівняйте, скільки отримує співробітник СБУ і скільки на аналогічній посаді отримує працівник іншого органу, ви побачите, що перші в цій лінійці отримують на 30% більше зарплати», — сказав Баканов.

Поделиться публикацией