У ПУТІНА ЗАКІНЧУЄТЬСЯ ЧАС ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ПРОРИВУ В УКРАЇНІ — BLOOMBERG

Росія не перетворила свої переваги на полі бою на значні здобутки.

Протягом місяців російська армія досягла лише обмежених успіхів на полі бою проти українських сил, яким не вистачало зброї та боєприпасів. Тепер виклик для російського диктатора Владіміра Путіна зростає, оскільки військові переваги РФ починають слабшати, пише Bloomberg.

Зараз, коли Київ отримує від американських і європейських союзників зброю на мільярди доларів, простір для російського прориву звужується, навіть попри те, що РФ продовжує обстрілювати ракетами й безпілотниками українські населені пункти, в тому числі енергетичну інфраструктуру.

Спроба Росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже зараз виглядає такою, що не досягла мети Путіна —  створення буферної зони вздовж кордону. Україна стверджує, що завдає значних втрат військам РФ у боях навколо Вовчанська.

Російські сили лише незначно просунулися вперед після захоплення Авдіївки в лютому ціною величезних втрат протягом місяців боїв. Вони вже кілька тижнів намагаються захопити Часів Яр Донецької області.

“Стратегія РФ із виснаження сил України є дуже дорогою і кривавою для самої російської армії. Це може призвести до надмірного виснаження сил з російського боку, що, своєю чергою, дасть українцям шанс на контрнаступ”, — каже керівник Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов.

Поделиться публикацией