У ПОТОЧНОМУ РОЦІ ВИКОНАННЯ ДОЗ НЕЗАДОВІЛЬНЕ – СЕКРЕТАР РНБОУ

Суб’єкти сектору безпеки і оборони України мають забезпечити виконання державного оборонного замовлення у повному обсязі у максимально стислі строки.

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час міжвідомчої наради з питань розвитку оборонно-промислового комплексу та виконання державного оборонного замовлення для забезпечення потреб Збройних Сил України у 2020 році.

Учасники наради обговорили, зокрема, стан виконання рішення РНБО України від 18.02.2020 «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки», введеного в дію Указом Президента України від 27.02.2020 № 59 у частині завдань з реформування та розвитку ОПК, проблемні питання і пропозиції щодо їх вирішення.

О. Данілов акцентував на неприпустимо низькому рівні виконання центральними органами виконавчої влади указу Глави держави Володимира Зеленського, яким передбачено першочергові заходи, зокрема, з реформування ОПК.

Секретар Ради звернув увагу на незадовільне виконання ДОЗ на поточний рік Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерством оборони України.

Секретар РНБО України заявив про необхідність вжиття невідкладних заходів до підвищення ефективності і результативності роботи Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

«Ситуація через епідемію Covid-19 вкрай напружена, проте суб’єкти сектору безпеки і оборони мають виконувати покладені на них завдання у повному обсязі, — наголосив Секретар РНБО України. — Рішення Ради від 18 лютого цього року має бути виконано».

У цьому контексті він закликав до державницького підходу до вирішення проблемних питань і зауважив на необхідності підвищити виконавську дисципліну.

За результатами наради Мінекономіки і Міноборони доручено у двотижневий термін вжити заходів до забезпечення ефективного використання ресурсів державного бюджету згідно з ухваленими рішеннями.

Мінстратегпрому відповідно до рішень РНБО України доручено інтенсифікувати роботу щодо проведення реформи ОПК, модернізації, досягнення стандартів НАТО.

У нараді взяли участь Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, міністр оборони України Андрій Таран, перший заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко, перший заступник міністра фінансів України Денис Улютін,  голова профільного парламентського комітету Олександр Завітневич, перші заступники секретаря РНБО України Михайло Коваль та Руслан Демченко, заступник секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

Поделиться публикацией