У ПОРТУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИЯВИЛИ РОСІЙСЬКІ РАКЕТИ ДЛЯ ЗРК «ПЕЧОРА» – ГПУ

Правоохоронці на Одещині у порту виявили 36 російських ракет «земля-повітря» для зенітного ракетного комплексу «Печора». Як заявив сьогодні генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Кабміну, ракети намагалися контрабандою переправити до Еритреї. Луценко і військовий прокурор Анатолій Матіос попросили передати їх ЗСУ.

Про це 27 березня ц.р. повідомив портал DT.UA.

«На підставі арешту слідчим суддею предметів порушення митних правил зазначене майно, боєприпаси і ракетний комплекс пропонується уряду шляхом видачі розпорядження передати до ЗСУ, лист про необхідність такого озброєння в ресурсі нашої армії за підписом міністра оборони України», — цитує Матіоса «112 Україна».

На своїй сторінці у Facebook генпрокурор написав, що «ці ракети ще в 2007 році службові особи «Рособоронекспорту» РФ за попередньою змовою зі службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу України пробували незаконно перемістити до країни, що знаходилася під санкціями РБ ООН».

ЗРК С-125 «Печора» розроблявся як комплекс для боротьби з маловисотними пілотованими і безпілотними аеродинамічними цілями в діапазоні висот 20-18000 метрів, на дальностях 3,5-25 км.

Раніше Луценко, коментуючи розслідування журналістів Bihus.info, підтвердив, що велика частина вузлів і агрегатів для української військової техніки дійсно поставляється контрабандою з Росії. За його словами, більшість необхідних деталей виробляється тільки на території РФ і таке виробництво в Україні коштуватиме «мільярдних капіталовкладень». Крім деталей, з Росії поставлялося «реальне залізо», яке, за твердженням генпрокурора, «успішно» використовували для ремонту військової техніки.

Поделиться публикацией