У ПОЛЬЩІ СТАРТУВАЛИ НАЙМАСШТАБНІШІ ЦЬОГО РОКУ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ

У Польщі розпочалися навчання Dragon-19 – наймасштабнішы маневри в цій країні в 2019 році. У них задіяні 18 тисяч військовослужбовців з 12 держав НАТО і 2,5 тисячі одиниць військової техніки, передає «Польське радіо».

 

Навчання триватимуть чотири дні і закінчаться в середу, 19 червня.

 

Маневри проходять на суші, на морі, в повітрі і кіберпросторі. Головна мета навчань – перевірка взаємосуміснісності польських частин із військами союзників, що дислокуються в Польщі, в рамках зміцнення східного флангу Альянсу.

 

Головним учасником навчань є 11-я Люблінська бронетанкова дивізія, яку підтримають підрозділи з США, Британії, Канади, Німеччини, Румунії та Словаччини.

 

8 червня в Литві стартували навчання Gelezinis Vilkas-2019 за участю 4 тисяч військовослужбовців і більше 1 тисячі одиниць військової техніки з 10 держав НАТО. У найбільших для Литви поточного року маневрах, крім литовських військових, беруть участь військовослужбовці зі США, Британії, Німеччини, Бельгії, Данії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Чехії та Естонії. Частина з них входить до складу розквартированого в Литві зведеного батальйону НАТО передового базування.

Поделиться публикацией