В ОДЕСІ ВІДКРИЛИ МОДЕРНІЗОВАНУ БАЗОВУ СТАНЦІЮ МОРСЬКОГО РАЙОНУ

У Одесі відкрили модернізовану базову станцію морського району А1 Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства «Великий Фонтан».

Про це 5 листопада ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на повідомлення пресслужби Казенного підприємства «Морська Пошуково- Рятувальна Служба» (КП «МПРС»).

Тим самим КП «МПРС» продовжується реалізація проєктів розгортання базових станцій морського району А1 ГМЗЛБ вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів для забезпечення суцільного покриття зв’язком для мореплавців.

Відкриття відбулось за участі Першого заступника Міністра інфраструктури України Д. Абрамович та генерального директора Директорату морського та річкового транспорту Я. Ілясевич.

Під час зустрічі була представлена презентація діяльності підприємства та висвітлення питання забезпечення безпеки мореплавства і завдання підприємства, – йдеться у повідомленні

Також відбулось відкриття оновленого апаратно-технічного комплексу Державного морського рятувально-координаційного центру (ДМРКЦ) та

Експлуатаційного центру управління та берегової радіостанції КП «МПРС» в Одесі.

Берегова радіостанція морських районі А1 та А2 ГМЗЛБ в системі ДМРКЦ України

У Одесі відкрили модернізовану базову станцію морського району. Берегова радіостанція морських районі А1 та А2 ГМЗЛБ в системі ДМРКЦ України

Модернізація дозволила значно збільшити фактичну (гарантовану) зону покриття морського району А1 ГМЗЛБ, що дозволить забезпечити сталий зв’язок із суднами в регіоні та ефективно реагувати на сигнали лиха.

Під час візиту представники міністерства відвідали о. Зміїний, де ознайомилися з проєктом будівництва на острові нової базової станції морського району А1 ГМЗЛБ, а також прийняли участь у комплексних навчаннях пошуково-рятувальних сил та засобів Морської пошуково-рятувальної служби.

Пошуково-рятувальний катер ПРК-01 під час комплексних навчань пошуково-рятувальних сил та засобів Морської пошуково-рятувальної служби Фото: Казенне підприємство «Морська Пошуково- Рятувальна Служба»

Комплексні навчання пошуково-рятувальних сил та засобів Морської пошуково-рятувальної служби

Пошуково-рятувальний катер ПРК-01 під час комплексних навчань пошуково-рятувальних сил та засобів Морської пошуково-рятувальної служби Фото: Казенне підприємство «Морська Пошуково- Рятувальна Служба»

 

Реалізація подібних проєктів дозволить значно посилити позиції України в сфері безпеки мореплавства на Чорному і Азовському морях відповідно до її міжнародних договорів, зокрема, конвенцій Міжнародної морської організації.

 

Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» створене з метою забезпечення сталого функціонування та подальшого розвитку національної системи пошуку і рятування у морському пошуково-рятувальному районі України на виконання публічно-правових функцій держави Україна щодо здійснення операцій з пошуку і рятування людського життя у відкритому морі у відповідності з міжнародними договорами, стороною яких є Україна.

 

Пошуково-рятувальне судно «Сапфір» під час навчанн пошуково-рятувальних сил та засобів Морської пошуково-рятувальної служби

У Одесі відкрили модернізовану базову станцію морського району. Пошуково-рятувальне судно «Сапфір» під час навчанн пошуково-рятувальних сил та засобів Морської пошуково-рятувальної служби Фото: Казенне підприємство «Морська Пошуково- Рятувальна Служба»

Морський пошуково-рятувальний район України, за який відповідає КП «МПРС», складає близько 137 тис. км², що є приблизно чвертю сухопутної території держави.

 

Частина цього району зараз окупована Росією, тому важливим питанням делімітації морського пошуково-рятувального району України шляхом підписання відповідних угод з Туреччиною, Болгарією і Румунією.

 

Поделиться публикацией