У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВИПУСКАТИМУТЬ БЕЗПІЛОТНИКИ ДЛЯ ПІВДЕННОКОРЕЙСЬКИХ КОМПАНІЙ

Представники південнокорейських компаній Safeus Drone і Software Factory запропонували запустити виробництво дронів на базі технопарку «Flight city 4.0» Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету. Про це повідомляє Defense Express 23 квітня ц.р. з посиланням на доповідь кандидата технічних наук, доцента, завідувача кафедри інформаційних технологій Льотної академії НАУ Віталія Неділька під час всеукраїнського форуму на тему «STEM-світ високих технологій. Сучасні формати освіти XXI століття» в рамках «KROPYVNITSKY STEM-SPRING-2018».

— Ми з цими компаніями вже уклали угоду, — каже Віталій Неділько.- Вони запропонували на базі Льотної академії створити інститут з розробки безпілотних літальних апаратів і завод з їх виробництва.

Сьогодні розглядають два основних напрями використання безпілотників Safeus Drone і Software Factory: у сільському господарстві і для перевірки високовольтних ліній.

Свої офіси південнокорейські компанії відкриють на авіаремонтному заводі.

Віталій Неділько зауважив, що за умовами співпраці, на виробництві працюватимуть не лише викладачі Льотної академії, а й курсанти, які частину часу навчатимуться в академії, а іншу частину — займатимуться науковими розробками літальних апаратів в інституті.

 

Поделиться публикацией