У КРЕМЕНЧУЦІ В МІСЦЕВОМУ ЛЬОТНОМУ КОЛЕДЖІ БУДУЮТЬ ТРЕНУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ПІДГОТОВКИ КУРСАНТІВ НА AIRBUS

У Кременчуці в місцевому льотному коледжі будують тренувальний центр для підготовки курсантів на гелікоптери виробництва компанії Airbus.

Про це 23 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на Кременчуцькі Новини.

Будівлю нового тренажерного комплексу вже звели і залишилось завершити облаштовування обладнання тренажерного комплексу, яке має відбутися після новорічних свят.

Його поставили до Кременчуцького льотного коледжу з підприємства компанії Airbus в Іспанії та готуватимуть на ньому льотчиків гелікоптерів Airbus H225.

Тренажер дасть змогу льотчикам навчитись працювати з арматурою кабіни, а також пілотувати гелікоптер в безпечних умовах.

Раніше до Кременчуцького льотного коледжу вже доставили макет гелікоптера Airbus H225, що знаходиться на території навчального закладу.

Макет буде використовуватися для підготовки курсантів як льотних спеціальностей, так і технічного персоналу.

З літа 2019 року Кременчуцький льотний коледж перейшов з управління Міністерства освіти і науки до Міністерства внутрішніх справ.

Після зміни підпорядкування коледжу, він готує спеціалістів для майбутньої системи Міністерства внутрішніх справ України.

Саме для неї було підписано міжурядову угоду з Францією на придбання 55 нових гвинтокрилів виробництва Airbus.

За перший рік коледжу в складі Харківського національного університету внутрішніх справ шестеро випускників виявили бажання продовжити службу у структурних підрозділах МВС.

 

Також за цей час Кременчуцький льотний коледж Харківського національного університету внутрішніх справ здійснив перший випуск курсантів та студентів для авіаційної системи МВС.

Поделиться публикацией