У КИТАЇ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ЛЕГКИЙ НАВЧАЛЬНО-БОЙОВИЙ ЛІТАК L-15B З УКРАЇНСЬКИМИ ДВИГУНАМИ

У Китаї відбулась презентували новий легкий навчально-бойовий літак L-15B, що є модифікованим варіантом літака L-15 (JL-10).

Про це 15 листопада ц.р. повідомив портал АрміяInform.

Презентація й демонстраційні польоти навчально-бойового літака L-15B відбулись 2 листопада на льотній конференції китайської авіапромислової групи Hongdu Aircraft Industry Group (HAIG), яка триває в Наньчані.

Двомісний L-15B призначений для використання як легкий винищувач-штурмовик і перехідний навчально-бойовий літак. Демонстрація дослідного зразка відбулася 3 травня 2017-го в одному з цехів авіазаводу в Наньчані.

Головна відміна від «базового» L-15 – оснащення розробленим запорізьким КБ «Івченко-Прогрес» форсажним варіантом двигуна АІ-222-25 виробництва АТ «Мотор-Січ». Вони дають змогу літаку розвивати надзвукову швидкість. Це помітна перевага перед існуючою серійною модифікацією, що позитивно позначиться на підготовці пілотів і надасть певні переваги у можливому бойовому застосуванні.

L-15B оснащений бортовою РЛС, комплексами самооборони і управління озброєнням, зокрема керованим, й має 11 вузлів зовнішньої підвіски.

 

 

Поделиться публикацией