У ЗСУ ГОТУЮТЬ ВОДОЛАЗІВ ДО РОЗМІНОВУВАННЯ АКВАТОРІЇ АЗОВСЬКОГО МОРЯ ТА ПРИФРОНТОВИХ ВОДОЙМ

У Збройних Силах України готують водолазів до розміновування найбільш забруднених ворожими боєприпасами ділянок акваторії Азовського моря та прифронтових водойм.

Про це 26 листопада ц.р. повідомили на сайті Міноборони.

«У Кам’янці-Подільському в Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення здійснюють підготовку фахівців, які за потреби, готові виконати завдання з пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів, що перебувають під водою. Наразі, поки тривають бойові дії, приступити до розмінування акваторії неможливо, однак у перспективі водолази в Україні будуть дуже затребуваними», — йдеться у повідомленні.

За словами командира загону водолазної підготовки Центру розмінування підполковника Івана Коваля, під час підготовки водолазів-підривників слухачі вивчають призначення, тактико-технічні характеристики та будову інженерних боєприпасів, які можуть використовуватися на водній акваторії.

«Мова йде про річкові міни, якірні міни, сплавні річкові міни — всі ці боєприпаси на практичних заняттях водолази-підривники шукають та підривають на спеціальному підривному озері. Інтенсивність та якість навчального процесу дає можливість готувати водолазних кваліфікованих фахівців, які спроможні виконати надскладні завдання під водою», — повідомив підполковник Іван Коваль.

Щоправда, як стверджують сапери, за найоптимістичнішими прогнозами, після завершення бойових дій, на розмінування акваторії піде не один десяток років і роботи у водолазів вистачатиме.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией