У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ 2022 р. ПЛАНУЄТЬСЯ ПУСК РН «ЦИКЛОН-4М»

Про пише газета «День» 24 червня з посиланням на головного конструктора Конструкторського бюро «Південне» (КБП) Максима Дегтярьова.

«Ми створюємо проект на ракетний комплекс. Він включає і саму ракету-носій, і наземний комплекс з усією інфраструктурою, що входить до нього. Уже розроблено ескізний проект, випереджальними темпами ведеться розробка конструкторської документації на маршевий двигун першого рівня, низку важливих вузлів і агрегатів. Ведеться випуск документації на ракету в цілому, на наземне устаткування» — цитує видання конструктора.

Дегтярьов також повідомив, що на РН «Циклон-4М» російських комплектуючих не буде.

Фахівець, крім того, поінформував, що другий рівень і головний обтічник запозичуються з ракети «Циклон-4», яку збиралися запускати з Бразилії, хоча буде потрібне коригування в частині заміни деяких матеріалів і комплектуючих.

«Ця ракета — «Циклон-4М» — проектується, виходячи з очікуваних потреб ринку. Усі об’єктивні дані вказують на зростання попиту на виведення корисних навантажень на низькі навколоземні орбіти. Тому ракета спроектована так, щоб найоптимальніше відповідати цій ринковій ніші. Ракети сімейства «Циклон», зокрема «Циклон-3», показали себе дуже надійними носіями. Було здійснено велику кількість пусків, які показали високу надійність. «Циклон-4М» — еволюційний розвиток ракет цього сімейства. Новий носій успадкував багато технічних рішень, що давно відпрацьовані на практиці, з другого боку — є багато нових рішень, що відповідають сучасним трендам у розвитку ракетно-космічної техніки» — зазначив конструктор.

Поделиться публикацией