У ГЕНШТАБІ ЗС УКРАЇНИ РОЗГЛЯДАЮТЬ ПИТАННЯ ПЕРЕДАЧІ ВМС АМЕРИКАНСЬКИХ ФРЕГАТІВ ТИПУ «OLIVER HAZARD PERRY»

У Генеральному штабі ЗС України розглядають питання передачі ВМС американських фрегатів типу «Oliver Hazard Perry» – зокрема визначились що будуть просити три одиниці.

Таку інформацію повідомляє «Фокус» 24 жовтня ц.р. з посиланням на джерело в Генеральному штабі ЗСУ.

«Будемо брати. Дорого, але в нашому випадку інших варіантів немає, будувати з нуля такі кораблі ще дорожче і довго. Поки немає точної інформації, два або три фрегата ми можемо отримати. Наскільки мені відомо, питання обговорюється на дипломатичному рівні. Діалог був ініційований після заяви спецпредставника Курта Волкера про зняття ембарго на поставки зброї в Україні», — розповідає працівник Генштабу.

Також співбесідник видання поінформував, що три кораблі – це можливість планування. Якщо перший знаходиться на ремонті, другий – на бойовому чергуванні, третій – готується заступити на службу. У поляків два таких фрегата, якщо один в ремонті, то на другий зростає навантаження. Наскільки мені відомо, вони зараз шукають шляхи покупки ще одного фрегата такого типу.

Нагадаємо, що 18 жовтня спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер заявив, що США скасували ембарго на поставки зброї для України.

 

 

Поделиться публикацией