У ВИБУХАХ НА АРСЕНАЛІ В КАЛИНІВЦІ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Є ОЗНАКИ ДИВЕРСІЇ АБО ТЕРАКТУ — ЦДАКР

У вибухах на арсеналі в Калинівці Вінницької області є ознаки диверсії або теракту, що мають ретельно дослідити українські правоохоронні органи та контррозвідка. Так вважають в Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР). Зокрема, у заяві експерти ЦДАКР вказують на цілу низку мотивацій Кремля або проросійських сил в Україні.

Це на думку фахівців аналітичного Центру, виконання одразу серії завдань: зниження оборонного потенціалу країни, здійснення заходів щодо залякування населення та роз’єднання суспільства з владою, дискредитація влади як безпорадної в очах Заходу та українського суспільства, та, нарешті, демонстрація сили і нахабства в центрі України.

ЦДАКР наполягає на необхідності високої концентрації правоохоронних органів, контррозвідки, а також підготовки до схожих подій на інших ділянках, що вимагає залучення до охорони і захисту важливих об’єктів Нацгвардії. При цьому експерти вказують на важливість поліпшення роботи влади із громадянськими інститутами, створення добровільних підрозділів або загонів на місцях розташування важливих та стратегічних об’єктів.

«Фактично цим актом можна вважати розпочату Кремлем передвиборчу президентську кампанію», — коментують подію у ЦДАКР.

 

На арсеналі в Калинівці Вінницької області, де сталися вибухи, зберігається 188 тис. тонн боєприпасів (10 тис. умовних вагонів) на площі 60 га. Серед них — ракети системи залпового вогню «Смерч», «Ураган» і «Град». У той же час в Генштабі заявили, що на території складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області площа пожежі становить близько 10 відсотків від загальної площі арсеналу. В половині охоплених вогнем сховищ боєприпаси відсутні. Читайте також Вибухи в Калинівці: на поготові 150 пожежників та майже сто рятувальників (фото) Як відомо, пожежа на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області розпочалася близько 22:00 26 вересня. По тривозі підняті всі сили служби, в тому числі, і керівництво. В уряді не виключають, що причиною пожежі в Калинівці могли бути зовнішні чинники. На даний момент евакуйовано 28,3 тисячі осіб, є постраждала.

Поделиться публикацией
-->