У БІЛОРУСІ ПРИЗИВАЮТЬ НА СЛУЖБУ ЧОЛОВІКІВ У ВІЦІ ДО 35 РОКІВ, ЯКІ РАНІШЕ ВЖЕ ПРОХОДИЛИ СЛУЖБУ

У Білорусі, де нещодавно затримали бойовиків ПВК «Вагнера», чоловіків почали викликати на 25-денну мобілізацію. Як повідомляє Telegram-канал WarGonzo, повістки від військкоматів отримали мешканці прикордонної з Росією Вітебської області.

Таку інформацію 4 серпня ц.р. повідомив «Главком».

Призивають на службу чоловіків у віці до 35 років, які раніше проходили службу в лавах ЗС РБ. Примітно, що вони повинні з’явитися в пункти збору 10 серпня, тобто на наступний день після голосування на президентських виборах.

Крім того, за даними джерел в білоруських силових структурах, призовників хочуть відправити на 25-денні збори у ті частини, де вони раніше проходили службу. Чи розгорнута мобілізація виключно в прикордонних з РФ регіонах країни або по всій республіці – поки невідомо.

Нагадаємо, президентські вибори в Білорусі пройдуть 9 серпня. До них допустили п’ять кандидатів. Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, буде обиратися на шостий строк поспіль. Передвиборна кампанія відзначена безпрецедентними вуличними виступами супротивників Лукашенко. В країні вже почалися масові акції, на яких затримують десятки людей.

 

Поделиться публикацией