У БРИТАНСЬКІЙ АРМІЇ СТВОРИЛИ ПІДРОЗДІЛ З ПРОТИДІЇ КІБЕРЗАГРОЗАМ

Підрозділ з протидії загрозам в кіберпросторі, яке буде впливати на формування громадської думки, відбивати атаки в соціальних мережах і здійснювати аналогічні напади в попереджувальних цілях, з’явилося в британській армії. Про це повідомила в четвер газета The Daily Telegraph.

За твердженням командувача сухопутними силами Сполученого Королівства генерала-лейтенанта Айвана Джонса, даний підрозділ, іменоване Шостий дивізією, буде функціонувати «вище і нижче порогових величин звичайного конфлікту» для того, щоб, як зазначає газета, «протидіяти зловмисним російським діям і загрозам технологічно розвинених терористичних угруповань, таких як ІГІЛ (ІГ, заборонена в РФ) ».

«Нам необхідно розвивати наше асиметричне перевага і концентрувати зусилля на організації розвідувальної та інформаційно-оперативної діяльності, на ведення воєн в кіберпросторі, на електронних війнах і нетрадиційні методи ведення воєн», — заявив генерал Джонс, помітивши, що «кордони між звичайними і нетрадиційними методами ведення війни стають все більш розмитими ».

Шоста дивізія сформована з числа як службовців регулярної армії, так і резервістів. Більшість залучених до роботи фахівців раніше служили в інших підрозділах британської армії, але невелике число співробітників були переведені з структур королівських ВПС і військово-морських сил.

Москва раніше вже неодноразово заперечувала будь-яку свою причетність до створення кіберзагроз та спробам вплинути на внутрішньополітичну ситуацію в країнах Заходу, заявляючи про бездоказовість подібних тверджень.

Поделиться публикацией