УСПІШНО ЗАВЕРШЕНО ЧЕРГОВИЙ ЕТАП ВИПРОБУВАНЬ СНАРЯДУ НАТІВСЬКОГО КАЛІБРУ ДЛЯ САУ «БОГДАНА»

Минулого тижня учасник NAUDI компанія «Рубін-2017» спільно з ДП «Павлоградський хімічний завод» успішно провела чергові випробування уламково-фугасного снаряду калібру 155 мм для самохідної артилерійської установки «Богдана». Новий снаряд відповідає стандартам НАТО та є ініціативною розробкою приватної компанії «Рубін», виконаною за рахунок власних оборотних коштів без бюджетного фінансування.

 

Про це «ОПК» поінформували в NAUDI (Об’єднання організацій роботодавців «Національна асоціація оборонної промисловості України»).

Зокрема, снаряд для «Богдани» виготовлений з української сталі, споряджений високоякісною вибуховою речовиною виробництва Павлоградського хімзаводу і не включає будь-яких імпортних компонентів.

 

В рамках статичних випробувань нового снаряду перевірено фугасну та уламкову дію, а також безпеку у разі падіння з висоти. Підрахунок і розподіл уламків убойної сили підтвердив високу якість українського снаряда та його відповідність кращим зразкам виробників країн НАТО.

 

Своєчасна розробка, випробування і запуск серійного виробництва українських снарядів для нової САУ дозволить зміцнити незалежність нашої країни в питаннях забезпечення обороноздатності.

 

Компанія «Рубін-2017» готова до наступних етапів випробувань нового снаряда. Справа за малим – зломити опір чиновників Міноборони, які взяли курс на блокування українських виробників і закупівлю імпортного мотлоху за непрозорими схемами.

 

Довідка: САУ «Богдана» – перший зразок важкого озброєння натовського калібру, розроблений і вироблений в Україні. Наразі САУ проходить державні випробування.

Поделиться публикацией