УСПІХИ ТУРЕЦЬКИХ ДРОНІВ У ВІРМЕНІЇ ВИКЛИКАЛИ ПАНІКУ В ГРЕЦІЇ — TÜRKIYE

Анкара заявила, що С-300, що знаходяться на озброєнні у Вірменії, були вражені точними ударами турецьких дронів, що повалило в жах влади Греції. За інформацією видання, злякавшись Туреччини, Афіни в терміновому порядку готуються провести пробні пуски розміщених на Криті аналогічних систем ППО. Виникає питання — як відреагують США і НАТО?

Про це пише Türkiye.

Турецькі ударні безпілотні літальні апарати (БПЛА), які змінили баланси сил на поле бою в таких зонах конфлікту, як Сирія і Лівія, а тепер відзначилися успіхом в ході зіткнень в Нагірному Карабасі, викликали паніку у Греції.

БПЛА Bayraktar TB2

Коли турецькі БПЛА, за якими багато країн уважно стежать, вразили системи протиповітряної оборони С-300, що належать Вірменії, Греція вжила заходів. Згідно грецькими ЗМІ, Афіни готуються провести випробування систем протиповітряної оборони С-300, розміщених на Криті.

Звертає на себе увагу момент, на який припадає такий крок. Днями Туреччина провела випробувальні пуски системи протиповітряної оборони С-400 в Синопі. При цьому виникає питання: як на ці дії Афін відреагують США і НАТО? У відповідь на закупівлю Туреччиною С-400 США використовують мову санкцій. Продемонструють чи США схожу реакцію щодо Греції, яка теж є членом НАТО, — загадка.

Поделиться публикацией