УРЯД СЕРБІЇ ПРИЙНЯВ РІШЕННЯ ПРИПИНИТИ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ З УСІМА ПАРТНЕРАМИ.

Уряд Сербії прийняв рішення припинити військові навчання з усіма партнерами.

Про це 10 вересня ц.р.  повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  Міністерство оборони Сербії.

Міністр оборони Олександр Вулін заявив, що Республіка Сербія знаходиться під тиском з боку Європейського Союзу.

Вулін заявив, що Сербію просять відмовитися від запланованих військових навчань «Слов’янське братство» у Білорусі «ціною відмови від європейського майбутнього і ціною ще більшого тиску на політику».

Він підкреслив, що Сербія є нейтральною у військовому відношенні країною і «щоб зберегти позицію військового нейтралітету, уникнути або зменшити наслідки нападок» на Сербію уряд вирішив (тимчасово) зупинити всі військові навчання й інші дії з усіма партнерами без винятку.

«У найближчий період ми не будемо брати участь в будь-яких навчаннях або військових заходах з НАТО, ОДКБ, Росією, США, Китаєм, Європейським союзом, Сходом або Заходом. Наша участь у миротворчих операціях буде спеціально розглянута і, в разі необхідності, призупинена», – заявив міністр.

Вулін підкреслив, що процес оснащення і посилення армії Сербії не буде зупинений, і країна буде працювати над підвищенням бойової готовності.

Нагадаємо, згідно з повідомленням міністерство оборони Білорусі, прибуття учасників щорічних навчань, в яких повинні були взяти участь підрозділи збройних сил Білорусі, Росії та Сербії, планується з 10 по 15 вересня.

Поделиться публикацией