УРЯД ПОГОДИВ ПОДАННЯ НА РАТИФІКАЦІЮ УГОДИ З БРИТАНІЄЮ ПРО КРЕДИТУВАННЯ ВМС УКРАЇНИ

Кабінет Міністрів погодив подання на ратифікацію Верховною Радою Рамкової угоди між урядом України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України.

Відповідне розпорядження оприлюднене на Урядовому порталі.

 

«Подати на ратифікацію Верховною Радою України Рамкову угоду між урядом України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України, вчинену 12 листопада 2021 р. в м. Лондоні», — йдеться у документі.

 

Як повідомлялося раніше, 22 січня Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко висловив сподівання на те, що Верховна Рада «оперативно» ратифікує українсько-британську рамкову угоду про кредитування на розвиток ВМС.

 

Він нагадав, що угода про кредитування та підтримку військово-морського флоту України на 1,7 млрд фунтів стерлінгів була підписана у Лондоні у листопаді 2021 року. Вона передбачає фінансування в розмірі 1,7 млрд фунтів для закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного виробництва восьми ракетних кораблів та фрегата. Також планується поставка і модернізація озброєння для наявних суден та консультаційно-технічна підтримка будівництва військово-морської інфраструктури.

Поделиться публикацией