УРЯД НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ МАЄ УХВАЛИТИ РІШЕННЯ ПРО СПРОЩЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ЕКСПОРТУ-ІМПОРТУ ТОВАРІВ ВІЙСЬКОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ — О. ГЛАДКОВСЬКИЙ

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський сподівається, що Уряд найближчим часом ухвалить рішення про спрощення процедури експорту товарів військового призначення та імпорту комплектуючих для українських підприємств-розробників і виробників озброєнь та техніки.

Під час відвідування 26-ї міжнародної виставки озброєнь, технологій безпеки і засобів захисту «Eurosatory-2018», яка відбувається з 11 по ‪15 червня в Парижі, О. Гладковський констатував, що «нам вдалося консолідувати зусилля державних органів та представників оборонно-промислового комплексу у питанні розробки новітніх зразків озброєнь, запуску нових виробництв та підтримки розвитку приватного підприємництва в оборонній сфері».

«Також сподіваюся, що найближчим часом уряд ухвалить рішення про спрощення процедури експорту товарів військового призначення та імпорту комплектуючих для українських підприємств-розробників і виробників озброєнь та техніки, — зазначив Перший заступник Секретаря РНБО України. — Адже це не лише покращить імідж України на світовому ринку, але й сприятиме розвитку вітчизняного ОПК та розширенню співпраці з іноземними партнерами, зокрема, з французькими компаніями».

За словами О. Гладковського, також найближчим часом до парламенту будуть подані законодавчі ініціативи щодо деяких аспектів реформування структури ОПК, «і ми сподіваємося, що і там ми отримаємо повну підтримку та розуміння».

Водночас, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який у рамках візиту до Французької Республіки відвідував стенд українських виробників озброєнь, представлений ДК «Укроборонпром», пообіцяв сприяння з боку парламенту: «Українські зброярі можуть розраховувати на підтримку на законодавчому рівні».

У рамках виставки Перший заступник Секретаря РНБО України провів зустріч з керівництвом компаній Airbus та Thales, та обговорив можливості надання допомоги у отриманні фотодоказів присутності збройних формувань іноземної держави на території України та переміщення відповідної техніки та живої сили.

«Ми зацікавлені, аби світові компанії, що мають відповідні технічні можливості, допомогли нашій країні налагодити процес отримання фото- та відеодоказів присутності незаконних збройних формувань на сході України», — пояснив О. Гладковський.

Під час зустрічі з керівництвом компаній Safran та Arkus сторони також акцентували на можливості розширення співпраці у галузі модернізації військової техніки та започаткуванні проектів зі спільного виробництва.

Поделиться публикацией