УПОВНОВАЖЕНИЙ БУНДЕСТАГУ З ПИТАНЬ ОБОРОНИ ВКАЗАВ НА СЛАБКІ ТЕМПИ МОДЕРНІЗАЦІЇ БУНДЕСВЕРУ

Уповноважений Бундестагу з питань оборони Ханс-Петер Бартельс вказав на слабкі темпи модернізації Бундесверу і визнав, що військово-технічний стан збройних сил країни залишається незадовільним.

Про це 29 січня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на його заяву журналістам на прес-конференції в Берліні.

«Брак персоналу, дефіцит матеріальної бази і зайва бюрократія залишаються повсякденністю. Так як старі структури і процеси більше не вписуються в нинішню ситуацію, все зусилля докладаються даремно », — констатував Бартельс. Він вказав на те, що Бундесверу не вистачає понад 20 тис. співробітників.

Крім того, «до цих пір не вдалося істотно поліпшити технічний стан основних бойових систем», є проблеми із закупівлями озброєнь, зазначив уповноважений Бундестагу. «Вже минули роки з часу заявленого зміни тенденції в питаннях поліпшення матеріальної бази, кадрів і фінансів. Є прогрес в тому, що стосується фінансового становища та інфраструктури, але не спостерігається відчутного поліпшення ситуації з кадрами та матеріальною базою », — зазначив Бартельс. «Не вистачає необхідної надійності, ясності в питанні, хто за що відповідає», — вказав він.

Про проблеми Бундесверу

Німецькі ЗМІ раніше неодноразово публікували повідомлення про недоліки матеріально-технічної бази Бундесверу. Наприклад, газета Die Welt писала, що німецької армії не вистачає боєздатних танків для дій у складі передової групи НАТО «Вістря списа». Згідно з виданням, в дев’ятій танковій бригаді в 2018 році на ходу було тільки дев’ять з 44 танків типу Leopard 2 і 3 з 14 гусеничних бронемашин піхоти Marder. Причинами плачевного стану, за даними газети, є нестача запчастин і надмірні витрати на техобслуговування.

У свою чергу генеральний інспектор Бундесверу Ебергард Цорн в січні 2019 року заявив, що дефіцит кадрового складу армії ФРН становить від 12 до 15%.

У серпні 2019 року газета Bild повідомила, що 42% льотчиків ВПС ФРН недостатньо часу проводять в повітрі, порушуючи тим самим приписи НАТО. Альянс рекомендує льотчикам практикуватися 180 годин на рік. У Німеччині норму виконують лише 58% — 512 військовослужбовців з 875. Причина, за версією видання, полягає в нестачі літаків.

6 серпня Бартельс піддав критиці флот Німеччини. За його словами, ще ніколи ВМФ країни «ні менше, ніж зараз». Він сказав, що флот повинен налічувати 15 фрегатів, а не вісім, як зараз.

 

Поделиться публикацией