«УПЕВНЕНИЙ, ЩО ПРОЄКТИ ЩОДО ЗБІЛЬШЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКОГО КОМПОНЕНТА БУДУТЬ ВТІЛЕНІ В ЖИТТЯ» – АДМІРАЛ ІГОР ВОРОНЧЕНКО

«Упевнений, що проєкти щодо збільшення українського військово-морського компонента будуть втілені в життя» – адмірал Ігор Воронченко.

Про це повідомив armyinform.com.ua.

Як ми знаємо, нещодавно підписані відповідні угоди з Великою Британією та Туреччиною стосовно збільшення нашого військово-морського компонента. І ми матимемо сучасні ракетні катери, а в подальшому – й кораблі більшого масштабу. Також є погодження уряду США щодо надання нам патрульних катерів типу «Марк» та «Айленд». Ми працюватимемо задля якомога швидшого їх отримання, обладнання, навчання екіпажів і розміщення їх у Чорному та Азовському морях, – зазначив під час Львівського безпекового форуму спікер вебінару «Безпечний та процвітаючий регіон Чорного моря: побудова ефективної та всеохопної системи колективної безпеки», зазначив головний інспектор Міністерства оборони України, командувач ВМС України у 2016–2020 роках адмірал Ігор Воронченко.

Російські плани посилення Чорноморського флоту цього року не були виконані через брак ресурсного забезпечення. Але від подальшої мілітаризації Чорного моря, вважає адмірал Ігор Воронченко, Росія не відмовиться.

У Чорному морі разом з угрупованням ВМС ЗС України відпрацьовує спільні дії постійна військово-морська група НАТО-2. На думку Ігоря Воронченка, співпраця України та НАТО в Чорному морі має постійно поглиблюватися. Це сприятиме безпеці в регіоні.

 

Поделиться публикацией