«УКРСПЕЦТЕХНІКА»: НА ВИПРОБУВАННЯХ МВС УКРАЇНСЬКІ ЗАСОБИ РЕБ З БПЛА ВИЯВИЛИСЯ КРАЩИМИ ЗА БРИТАНСЬКІ

За результатами випробування МВС України, спеціалісти прийшли до висновку, що українські засоби РЕБ з БЛА є кращими за британські. Про це повідомив Національний промисловий портал 5 липня ц.р. з посиланням на заступника голови правління ХК «Укрспецтехніка» М. Г. Прохоренко.

“Нещодавно, на території полігону МВС України (с. Нові Петрівці, Вишгородський район, Київська область) проходила презентація засобів боротьби з безпілотними літальними апаратами (БПЛА) вітчизняного і зарубіжного виробництва. В задачу, представлених засобів, входило виявлення і постановка перешкод БПЛА. Робота проходила в умовах максимально наближених до реальних», — повідомив с М. Г. Прохоренко.

Також М.Прохоренко зазначив, що на тлі розрекламованого зарубіжного зразка комплексу боротьби з БПЛА, виробництва Великобританії, наші вітчизняні комплекси були на висоті та з завданнями впоралися. Наявність моніторингу частотного діапазону дозволило вітчизняним комплексам боротьби з БПЛА виявляти їх ще на етапі передстартової підготовки та формувати перешкоди в необхідних діапазонах. Представлений дорогий комплекс Великобританії, віддаючи йому належне, виглядав презентабельно, але на жаль, не впорався з поставленим завданням і показав свою неспроможність у боротьбі з БПЛА поля бою і тактичної ланки. Його можливість обмежилася здатністю нейтралізації комерційних дронів на відстані 500-600 м.

«Виникає логічне запитання: навіщо займатися, витрачати час, а головне кошти на просування і рекламу таких зарубіжних зразків озброєння. У країні є свої світлі голови та виробники високотехнологічної зброї, яка за своїми технічними характеристиками значно перевищує зарубіжні аналоги. Не треба забувати, що ми є державою, яка перебуває в стані війни з сильним і технічно оснащеним ворогом. Засоби вітчизняної РЕБ, які були представлені на презентації, давно застосовуються Збройними силами України в бойових умовах і не раз довели свою спроможність і ефективність. Сподіваюся, що після презентації у присутніх представників силових структур України не залишилося ні грама сумніву в перевазі вітчизняних засобів боротьби з БПЛА. Іншого результату не може бути”, — підсумував заступник голови правління ХК «Укрспецтехніка».

Поделиться публикацией