«УКРСПЕЦЕКСПОРТ» ПРИДБАВ У КБ «ЛУЧ» ПАРТІЮ ПРОТИТАНКОВОЇ ЗБРОЇ МАЙЖЕ НА 2 МЛН ДОЛАРІВ

Державна компанія «Укрспецекспорт», яка є монополістом у сфері експорту та імпорту української продукції військового призначення, закупила у київського КБ «Луч» партію зброї на 42,3 млн гривень. Про це свідчить відповідна угода про закупівлю від 5 червня цього року. Таку інформацію повідомляє Національний промисловий портал 6 серпня ц.р.

Повідомляється, що «Укрспецекспорт», закупить «одну партію товару» у ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» на суму 42’332’743,65 грн з ПДВ (близько 1,78 млн доларів). Договір укладено 5 червня 2018, а крайній термін постачання – 31 липня.

При цьому, що це за продукція, її кількість та країна, в яку заплановано постачання, не вказується. Це може бути як велика партія ПТУР для одного з клієнтів, який раніше закупив ПТРК «Скіф» або «Бар’єр», так і партія нових протитанкових комплексів (від 10 до 50 одиниць, в залежності від найменування та комплектації) для замовника.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про велику партію білоруських ПТРК «Шершень» для Іраку. Ці комплекси є білоруською версією ПТРК «Скіф» та використовують ПТУР калібру 130 та 152-мм, розроблені КБ «Луч». Також, навесні кияни повідомляли про випробування нової модифікації ПТРК «Скіф» в інтересах іноземного замовника

Поделиться публикацией