«УКРОБОРОНПРОМ» УКЛАВ НИЗКУ УГОД ЩОДО ЗАКУПІВЛІ ОБОРОННОЇ ПРОДУКЦІЇ В ТУРЕЧЧИНІ

У другий день міжнародної виставки IDEF‘19, що проходить у м. Стамбул, ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», підписало серію контрактів з турецькою компанією «Aselsan» щодо постачання товарів військового призначення для потреб Збройних сил України та інших силових підрозділів.

Повідомляє сайт держконцерну.

Зокрема, українська сторона планує імпортувати охолоджувальні тепловізори для встановлення на системи керованого протитанкового озброєння, а також отримає чергові партії засобів захищеного радіозв’язку УКХ-діапазону.

Підписані контракти є черговим етапом розвитку взаємовідносин з «Aselsan». Турецька компанія ще з 2017 року є основним постачальником засобів зв’язку УКХ-діапазону для Збройних Сил України, а «Спецтехноекспорт» виконує низку експортних поставок військової продукції українського виробництва для “Aselsan”.

Також, у 2018 році між підприємствами було укладено перший в історії України офсетний контракт, який передбачає низку компенсацій при закупівлі турецьких засобів зв’язку. Відтак, окрім зустрічної торгівлі, при якій «Aselsan» закуповує продукцію та послуги українського ОПК, турецька сторона передає Україні технологію криптування радіозв’язку, систему управління боєм та створює сервісний центр в Україні для обслуговування систем військового радіозв’язку.

Підписання угод між українською та турецькою компаніями відбулося за участі Ізмаїла Деміра, голови «Savunma Sanayii Başkanı» – Президентської адміністрації оборонної промисловості.

Поделиться публикацией