«УКРОБОРОНПРОМ» МОЖУТЬ РОЗДІЛИТИ НА ДЕВ’ЯТЬ ХОЛДИНГІВ — УРУСЬКИЙ

За словами віце-прем’єра, шість з цих компаній увійдуть до складу майбутнього холдингу «Оборонні системи України», три — в «Аерокосмічні системи».

 

Більше 60 підприємств державного концерну «Укроборонпром» в процесі трансформації планують реорганізувати в дев’ять холдингових компаній.

 

Про це повідомила пресслужба держконцерну з посиланням на віце-прем’єра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

 

За словами віце-прем’єра, шість з цих компаній увійдуть до складу майбутнього холдингу «Оборонні системи України», три — в «Аерокосмічні системи».

 

«Всі розуміють, що «Укроборонпром» потрібно реформувати: частину підприємств, які втратили зв’язок з оборонною промисловістю, потрібно передати на приватизацію до Фонду держмайна, решта підприємств складуть основу 9 холдингових компаній за напрямами – 6 з них увійдуть до складу майбутнього холдингу під робочою назвою «Оборонні системи України», а 3 – до «Аерокосмічні системи». Кожній холдинговій компанії будуть потрібні фахівці різного напрямку», – приводить слова Олега Уруського пресслужба концерну.

 

Нагадаємо, уперше проект перетворень «Укроборонпрому» був представлений новою командою концерну Офісу президента, РНБО, прем’єр-міністру Денису Шмигалю та урядовцям у травні цього року. У ньому йшлося про реорганізацію 50 підприємств та створення 6 груп компаній за галузевим принципом шляхом об’єднання 38 учасників Концерну з «групи розвитку».

 

1 жовтня була представлена Комплексна стратегія трансформації та розвитку «Укроборонпрому» до 2030 року, яка передбачала розділення концерну вже на 7 галузевих холдингів.

Поделиться публикацией