УКРАЇНІ ПОТРІБНО ВИХОДИТИ НА НОВІ РИНКИ ОЗБРОЄНЬ ТА ОПАНУВАТИ СТАНДАРТИ НАТО – СЕКРЕТАР РНБОУ

У України є завдання виходу на нові ринки озброєнь та опанувати стандарти НАТО.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов 28 вересня в ході І Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості.

Так, під час зустрічі з організаторами Форуму — Правлінням Ліги оборонних підприємств України та керівництвом НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», — секретар РНБОУ зазначив, що кооперація державного і приватного сектору може дозволити виходити на ринки з новітніми озброєннями, зокрема, бойовими машинами, безпілотними авіаційними комплексами та іншим.

Турчинов також зазначив, що важливим завданням є перехід на стандарти НАТО. За його словами, щоб отримати можливість здійснювати сертифікацію ОВТ за стандартами альянсу, слід збудувати в Україні відповідні випробувальні лабораторії.

Секретар РНБОУ також погодився, що варто розв’язувати проблему РКМ – розрахунково-калькуляційних матеріалів, які є застарілим елементом перевірки якості вироблених ОВТ. «За виключенням, коли підприємство є монополістом», — додав Турчинов.

Поделиться публикацией
-->