УКРАЇНСЬКІ “УРАГАНИ” ПЕРЕВІРИЛИ НА ГОТОВНІСТЬ В ЗОНІ ООС

За наказом Командувача Об’єднаних сил у зоні проведення операції було проведено раптову перевірку стану підготовленості до виконання завдань за призначення артилерійських підрозділів на РСЗВ БМ-27 “Ураган”

Про це повідомив «Український мілітарний портал» 10 червня ц.р.

За замислом тренувань підрозділи було приведено в повну бойову готовність, після чого він висунувся у визначений район до вогневих позицій.

Як повідомляє прес-служба ООС – результати перевірки артилерійських підрозділів показали, що вони готові до виконання завдань за призначенням.

РСЗВ “Ураган” є однією із найбільш далекобійних та потужних реактивних систем залпового вогню, що стоять на озброєнні Збройних Сил України. За 20 секунд “Ураган” може зробити повний залп з 16 реактивних снарядів, який гарантовано уразить цілі на дальності до 35 км.

Система «Ураган» була розроблена на початку 70-х в ДНВП «Сплав» під керівництвом генерального конструктора А.Н. Ганичева і в 1976 році прийнята на озброєння Радянської Армії. РСЗВ «Ураган» повинна була замінити дещо застарілий комплекс БМ-21 «Град». В результаті розробки і впровадження нової системи управління польотом реактивних снарядів точність РСЗВ «Ураган» у порівнянні з «Градом» була збільшена приблизно в 1,5 рази.

Вже декілька років як до Збройних Сил України надходять модернізовані варіанти “Ураганів” – на шасі бойових машин замінюються карбюраторні бензинові двигуни марки ЗиЛ-375Я на дизельні двигуни Д-245.30Е2, що мають більший крутний момент 53,7 кгс.м у порівнянні з 47,5 кгс.м на базовому двигуні та значно меншу витрату палива.

В ході експлуатації у Збройних Силах України модернізовані машини отримали схвальні відгуки від армійців – у машини піднялись маневрені та ходові можливості.

 

Поделиться публикацией