УКРАЇНСЬКІ ГЕЛІКОПТЕРИ БУДУТЬ ПЕРЕОСНАЩЕНІ НОВИМИ РАДІОСТАНЦІЯМИ

Українські військові гелікоптери Мі-8МСБ-В незабаром будуть переоснащені на нові радіостанції Becker.  Таку інформацію повідомляє Ukrainian Military Pages 17 серпня ц.р.

 

Таке рішення було прийнято після контрольних випробувань УКХ-радіостанцій Becker RT6201 на вертольотах Мі-8МСБ-В «Державним науково-дослідним інститутом випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки».

У випробуваннях також брали участь ПАТ «Мотор Січ» та ТОВ «Науково-виробнича фірма МС« АВІА-ГРЕЙД ». За їх результатами прийнято рішення рекомендувати для застосування станції Becker RT6201 на вітчизняних Мі-8МСБ-В.

Повідомляється, що сучасні станції, виробництва компанії Becker Avionics продемонстрували надійний зв’язок та належні характеристики. Вони мають невелику вагу та розміри, а також хорошу оптимізацію й розширений набір функцій.

Нагадаємо, на даний момент українські гелікоптери Мі-8 використовують радіостанції УКХ-діапазону «Баклан-20» та Р-860–1. Вони є морально-застарілими, до того ж виробляються в Росії.

Поделиться публикацией