УКРАЇНСЬКІ ВМС ПРОВЕЛИ СПІЛЬНІ УКРАЇНСЬКО-РУМУНСЬКІ ТРЕНУВАННЯ В АКВАТОРІЇ ЧОРНОГО МОРЯ

 

Протягом другої половини минулого тижня, відповідно до плану заходів міжнародного співробітництва, українські ВМС провели спільні українсько-румунські тренування типу «PASSEX» в акваторії Чорного моря. До тренування було залучено визначені сили та засоби ВМС ЗС України та корвет “Horia Macellariuˮ Морських Сил Румунії.

Про це 20 квітня ц.р. повідомляє командування ВМС ЗСУ на своїй сторінці Facebook.

Метою тренування було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності з іноземними партнерами. Подібні заходи є невід’ємною складовою на обраному Україною шляху до Північноатлантичного альянсу, у процесі становлення складовою трансатлантичної системи колективної  безпеки.

Після закінчення першого етапу навчань (зустріч, зв’язок та маневрування) відпрацювали відбиття атак швидкісних малорозмірних плавзасобів. В подальшому було відпрацьовано такі елементи як: поповнення запасів на ходу траверзним способом та контроль за цивільним судноплавством у визначеному районі моря. Окремо моряки практикувалися із відбиття ударів противника при нападі на корабель, що охороняється, з повітря.

Раніше повідомлялося, що в Чорне море зайшло 15 кораблів Каспійської флотилії Росії.

Також Росія перекинула в окупований Крим ескадрилью штурмовиків Су-25. За даними джерела росЗМІ, екіпажі Су-25СМ3 авіаційної частини 4 армії ВПС і ППО Південного військового округу Росії, дислокованої на Ставропіллі, перебазовували на оперативні аеродроми Криму.

Крім цього, в ніч на 15 квітня катери ФСБ Росії провокували катерну групу Військово-морських сил ЗСУ, яка знаходиться на бойовому чергуванні в Азовському морі. Попри цілеспрямовані дії катерів Федеральної служби безпеки РФ по обмеженню вільного судноплавства, тактична група ВМС продовжила виконувати поставлені завдання.

 

Поделиться публикацией