УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ ПЕРЕДАНО 70 ОДИНИЦЬ ОЗБРОЄННЯ

Сьогодні відбулась передача озброєння та військової техніки від підприємств концерну «Укроборонпром» та приватного підприємства «Українська бронетехніка».

Про це повідомив портал Ukrainian Military Pages 15 листопада ц.р.

 

На території Київського бронетанкового заводу військові отримали модернізовані танки Т-72, нові бронетранспортери БТР-3, бронемашини «Варта» та «Новатор», 82-мм міномети, мобільну РЛС кругового огляду «Дельта», два десятки протитанкових комплексів «Стугна-П» та три десятки ПТРК «Корсар».

 

Присутній на заході Олександр Турчинов повідомив, що лише за 3 квартали поточного року підприємства ДК «Укроборонпром» передали українському війську «понад 3500 одиниць озброєння та військової техніки, з них понад 2000 одиниць — нове та модернізоване озброєння». «Мова йде про бронетанкову, морську та авіаційну техніку, ракетне-артилерійське озброєння, системи протиповітряної оборони, засоби зв’язку та радіоелектронної боротьби».

Окрім того, Турчинов зазначив, що над виконанням державного оборонного замовлення активно працює і недержавний сектор оборонно-промислового комплексу. «Прикладом цього є броньовані машини «Варта» і «Новатор», та 82-мм міномети, які ми сьогодні передаємо військовим», — зазначив він, підкресливши, що «Новатор» за характеристиками «є найбільш швидкісною та маневреною бронемашиною серед тих, що сьогодні перебувають на озброєнні».

 

Поделиться публикацией