УКРАЇНСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ ПІДВИЩИЛИ ГРОШОВЕ УТРИМАННЯ

Українським військовослужбовцям з 1 січня 2019 року підвищили грошове утримання; у середньому воно зросло на 30%.

Про це повідомив dt.ua з посиланням на прес-службу 72 окремої механізованої бригади (ОМБр) імені Чорних Запорожців у своєму Facebook.

Так, якщо раніше військовослужбовець-водій отримував 7300 гривень, то з січня його зарплата становить 10 167 гривень. Навідники і кулеметники раніше отримували 7623 гривні, тепер же будуть щомісяця отримувати зарплату у розмірі 10 181 гривні.

Підвищення зарплат для інших військових спеціальностей зв’язали із вислугою років; так, для механіка-водія, старшого водія і гранатометника необхідна вислуга становить один рік, для командира відділення, бойової машини і танку — два роки. Аналогічний строк вислуги повинен бути у головного сержанта взводу та роти.

Командири взводу і роти, які мають вислугу п’ять і десять років відповідно, будуть отримувати 13 945 гривень та 15 379 гривень зарплати.

Найбільше зросте зарплата у військовослужбовців, які мають 20 і більше років вислуги — їхні посадові оклади перевалять за 20 000 гривень. Зокрема, майже на 6,8 тис. гривень збільшиться зарплата у командира бригади — військовослужбовці на цих посадах будуть отримувати щомісяця майже 24,7 тис. гривень.

72-га ОМБр/Facebook

За даними Державної служби статистики, за рік середня зарплата в Україні в номінальному та реальному вираженні зросла на 23% і 12,9% відповідно.

Нагадаємо, відповідно до закону про Держбюджет-2019, посадові оклади працівників державних органів, Державного бюро розслідувань (ДБР) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), залишаться на рівні 2018 року.

Разом із тим, з 1 січня 2019 року зарплата науково-педагогічних працівників зросте на 20%. Зарплати інших педагогічних працівників і бюджетників збільшаться на 9%.

Поделиться публикацией