«УКРАЇНСЬКИЙ СЛІД» В ПЕРЕВОРОТІ В М’ЯНМІ

Деякі БТР, які з’явилися на вулицях м’янманських міст, були виготовлені в Харкові — на Заводі імені Малишева.

Про це повідомив портал Україна.ру.

У 2003 році М’янма стала одним з перших покупців нового українського бронетранспортера БТР-3У, коли уклала перший контракт на поставку десяти машин. БТР-3У добре зарекомендував себе в 2014 році під час прикордонного кризи з Китаєм.

На той час, якщо вірити деяким джерелам, м’янманців вже освоїли виробництво української техніки у себе в країні.

«Після отримання першої дослідної партії було прийнято рішення про організацію ліцензійного виробництва з поставляються з України машинокомплектів вже безпосередньо на території М’янми. За непідтвердженою інформацією, на даний момент в М’янмі було вироблено близько 50 бронетранспортерів з опціоном ще на стільки ж. Варто відзначити, що частина бойових машин БТР-3У оснащується противокумулятивними екранами «, — повідомляв у 2016 році портал» Військовий інформатор «.

А в березні 2019 року видання Defence Blog повідомило, що «Укрспецекспорт» уклав з Республікою М’янма контракт на будівництво спільного заводу з виробництва бронетехніки.

На заводі планувалося виробляти корпусу для нових бронетранспортерів БТР-4У, а також для самохідних гаубиць САУ 2С1 «Гвоздика» на базі багатоцільового шасі МТ-ЛБ.

Виробництво планувалося запустити в другій половині 2020 року. До моменту появи новини Україна вже почала поставляти м’янманцям документацію, обладнання і спецмашини для запуску виробничої лінії.

При цьому, згідно з експортним звітів, поставки для виробництва в М’янмі на той час здійснювалися ось уже кілька років.

Поделиться публикацией