УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР ПЛАНУЄ ВИРОБЛЯТИ В США РАКЕТНІ ДВИГУНИ

Конструкторське бюро «Південне» сподівається на українсько-американське співробітництво в галузі ракетного двигунобудування і відпрацьовує плани створення в США виробництва ракетних двигунів.

Про це повідомив генеральний директор КБП «Південне» ім. Янгеля Олександр Дегтярьов, передав 12 червня Інтерфакс-Україна.

За словами Дегтярьова, загострення відносин між США і Росією призвело до політичної «неприйнятність російської присутності в американському космосі». Перш за все мова йде про російських двигунах РД-180.

«Ми маємо і амбіції, і досвід, щоб замінити РД-180 на РД-815 (новий український маршовий двигун тягою 250 тонн, — ред.)», — сказав він.

За словами гендиректора «Південного», крім маршового РД-815, великий інтерес потенційних замовників викликає також новий український маршовий РД-870 тягою до 100 тонн.

«У наших планах — створити в США виробництво двигунів української розробки», — сказав Дегтярьов. На його думку, це дасть багато політичних привілеїв і багато можливостей.

ДП «КБ» Південне»- основний науковий центр України, який володіє передовими космічними технологіями, відомий в світі розробник ракетно-космічної техніки. Сьогодні КБП постачає на експорт більше 80% продукції та послуг, серед основних партнерів — США та країни ЄС.

Поделиться публикацией