УКРАЇНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ПРИДБАЛО РОСІЙСЬКИЙ МЕТАЛ

«Південмаш» (Державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені Макарова») придбав російський метал на 147 млн гривень.

Про це 15 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на «Информатор».

На початку березня держпідприємство підписало угоду на поставку 75 тонн сталі, ро що йдеться у звіті про підписання договору на сайті Prozorro.

Угоду підписали з фірмою «МЕТАЛ-КОМПЛЕКТ ДНІПРО» на 146 млн 730 тис. грн.. Планується, що сталь буде використана для першої ступені ракетоносія Antares.

Термін дії угоди – до кінця 2025 року.

За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірму «МЕТАЛ-КОМПЛЕКТ ДНІПРО» зареєстрували у Дніпрі в липні 2007 року, основний вид діяльності – торгівля металами та металевими рудами.

Підприємство зареєстровано на жителів Дніпра Михайла Суліцького та Олександра Скоріна, а також а жителя селища Слобожанське Володимира Селюкова.

Керівником зареєстрований Михайло Суліцький. За інформацією з сайту «Наші гроші», «Метал-Комплект Дніпро» підрозділом російської групи компаній «Металл-Комплект».

«Информатор Деньги» вже писав, що у 2017 році «Південмаш» підписав угоду на поставку 210 тисяч кг алюмінію та біметалевих плит з російською фірмою «ПРОМЫШЛЕННОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ «АЛЬФА-МЕТАЛЛ».

У 2019 році історія повторилась, тоді уточнювалось, що «Південмаш» бере участь в реалізації планів «Орбітал»(США), та її вимога – метал має бути російським.

У липні 2020 року Верховна Рада внесла зміни до закону про держбюджет-2020, за яким виділила гроші «Південмашу».

Законом передбачено введення нової бюджетної програми «Поповнення статутного капіталу державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» на погашення заборгованості з виплати зарплати, єдиного соціального внеску, окремих податків та перед державою за витратами бюджету” з обсягом видатків 2318,228 млн грн.

 

Поделиться публикацией