УКРАЇНСЬКА АВІАКОМПАНІЯ «ВЕКТОР» РОЗРОБИЛА ЛЕГКИЙ БАГАТОЦІЛЬОВИЙ ВЕРТОЛІТ ВМ-4 «ДЖМІЛЬ»

В умовах військового конфлікту, коли забезпечення ЗСУ технікою та озброєнням вітчизняного виробництва стало надзвичайно важливим, інженери й конструктори України після вивчення досвіду використання легкіх гелікоптерів в армійській авіації та у силах спецоперацій, вирішили розробити український варіант «Дефендера».

Про це пише 19 жовтня armyinform.com.ua.

Згідно із повідомленням, своя конструкторська школа та замкнутий цикл виробництва дають змогу Україні бути незалежною від примх світової та політичної ситуації.

У ЗСУ, на жаль, авіапарку багатоцільових легких вертольотів поки що немає.

Утім, українська авіакомпанія «Вектор» розробила легкий багатоцільовий вертоліт ВМ-4 «Джміль», який має військову модифікацію ВМ-4В «Кіборг». Компанія отримала патенти на цю конструкторську розробку.

Попри заявлені компанією високі технічні характеристики вертольота, української машини в «металі» немає. Проблема власного виробництва гелікоптерів та його підтримки державою деколи виринає на сторінках газет та в інтернеті, активно обговорюють її під час різних круглих столів та конференцій авторитетні вчені, промисловці, експерти, політики й журналісти. Але далі обговорень справа не рухається.

Поделиться публикацией